Trakm8 – Více než jen sledování vozidel (část první) | Články | Trakm8

Domů » Články »

Trakm8 – Více než jen sledování vozidel (část první)

Trakm8 – Více než jen sledování vozidel (část první)


Sledování vozidel pomohlo flotilám firemních dopravních prostředků všech velikostí snižovat náklady a zároveň zajistit návrat ukradených vozidel. Nicméně, telematika dnes nabízí celou řadu dalších funkcí, které také šetří čas a peníze. V první části se podíváme na další řešení pro správu vozového parku obsažené v této malé černé krabičce.

Vyrobeno v Británii

Navrhujeme a vyrábíme telematické „černé skříňky“ v naší továrně v Coleshill ve West Midlands. Jsme hrdí na to, že můžeme na našich výrobcích používat logo „Vyrobeno v Británii“. Zařízení pro sledování vozidel je velikosti krabičky od sirek a připojením k diagnostickému portu vašeho vozu vám nabídne širokou paletu dalších, snadno použitelných funkcí. Mezi nimi jsou:

  • Geofencing (vytýčení prostoru)
  • Technický stav vozidla
  • Chování řidiče
  • Kilometrový nájezd pro pracovní/soukromé účely


Geo-fencing



Geofencing využívá technologii GPS k nastavení virtuálních hranic okolo prostoru v geograficky reálném světě. Funkce pomáhá omezit papírování, protože vytváří automatické pracovní příkazy pro vaše zaměstnance. Můžete také vytvořit zóny, kam je zakázaný přístup, případně vymezit čas, kdy vozidla nemají povolený pohyb v uvedeném prostoru. To je obzvláště užitečné v případech, kdy se potřebujete určité části vyhnout. Za příklad můžeme uvést zóny dopravního přetížení v Londýně. Geofencing také zabraňuje neoprávněnému využití firemních vozidel. Trakm8 pošle manažerovi vozového parku zprávu, že se nějaký řidič blíží k vytyčené hranici a hrozí její překročení. Prostřednictvím aplikace dostanete upozornění na váš chytrý telefon, což vás včas upozorní na případné problémy.

Technický stav vozidla



Jsme odborníky ve využívání telematiky ke kontrole technického stavu vašeho vozidla, což vám umožní vypořádat se s potenciálními problémy dříve, než způsobí skutečné poruchy. Prostřednictvím diagnostického portu monitorujeme výkon klíčových součástí vozidla, stejně jako stav baterie. Všechny potenciální problémy pak hlásíme prostřednictvím kódu, který obdržíte jako zprávu v naší aplikaci a prostřednictvím emailu.

Pokročilé varování před těmito problémy znamená, že můžete naplánovat opravu či servis dříve, než dojde k poruše. Díky tomu můžete naplánovat odstávku vozidel, aniž by to mělo jakýkoliv dopad na vás nebo vaše zákazníky.

Pomocí algoritmů, které monitorují technický stav vašeho vozidla, tak můžete:

  • snížit výpadky vozidla v důsledku servisu
  • snížit riziko nesplnění STK
  • zvýšit bezpečnost vašich řidičů
  • předcházet poruchám
  • být informováni o stavu vaší baterie v reálném čase

Chování řidiče



Je prokázáno, že naše řešení pro sledování chování řidiče vede ke:

  • snížení nákladů na pohonné hmoty až o 20 %
  • snížení rizika nehody
  • snížení opotřebení vozidla
  • snížení pojistného na vaše vozidla

Největší vliv na spotřebu vašeho vozidla má řidič. Trakm8 umožňuje sledovat, analyzovat a zlepšovat jeho chování ve čtyřech klíčových oblastech:

  • prudké zrychlování
  • doba volnoběhu
  • prudké brzdění
  • ostré zatáčení


Jedná se o tak efektivní postupy, že mohou snížit náklady na pohonné hmoty až o 20 %, což je významná úspora.

Řidič obdrží zvukové a vizuální upozornění na toto chování. Také lze řidičům poskytovat každodenní hodnocení. To jednoznačně podporuje zdravou konkurenci mezi zaměstnanci (lze například zavést i cenu pro nejlepšího řidiče).

Správci vozového parku si mohou prohlédnout výkonnost každého řidiče prostřednictvím naší aplikace nebo pomocí webového portálu. Můžete také vytvářet reporty, které slouží jako podklady pro co nejefektivnější školení, jež omezí špatné návyky vašich řidičů a povede ke snížení ztrát z provozu autoparku.

Dalším bonusem je skutečnost, že plynulá a bezpečná jízda snižuje riziko účasti vašich vozidel v dopravních nehodách. To se například může odrazit v nižším pojistném.

Přívětivé uživatelské rozhraní



Všechny tyto funkce jsou kombinované do jednoho panelu a dostupné jediným přihlášením. Díky rozsáhlým zkušenostem v oblasti telematiky jsme vytvořili systém, který je intuitivní a uživatelsky přívětivý pro každého správce vozového parku. Spolu s varováními v reálném čase, jako je geofencing, sledování technického stavu vozidla a chování řidiče, dokáže náš systém generovat jasné a stručné reporty. Díky tomu vám umíme pomoci s bezproblémovou a dokonalou analýzou dat.

V případě zájmu o více informací, jak vám může Trakm8 pomoci se správou vašeho vozového parku, vyplňte prosím níže uvedený formulář nebo nám zavolejte.


Vyplněním formuláře získáte vice informací:


Trakm8 Group vás chce čas od času kontaktovat a informovat vás o relevantních novinkách, produktech a aktualizacích služeb. S vašimi osobními údaji zacházíme opatrně a nebudeme je předávat třetím stranám pro marketingové účely. Pokud souhlasíte s tím, abychom vás případně kontaktovali dejte nám prosím vědět jakým způsobem toto můžeme udělat.

Budete se moci kdykoli odhlásit. Podrobnosti najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů