Trakm8 – Více než jen sledování vozidel (část druhá) | Články | Trakm8

Domů » Články »

Trakm8 – Více než jen sledování vozidel (část druhá)

Trakm8 – Více než jen sledování vozidel (část druhá)


V první části jsme se podívali na všechny funkce zabalené do malých černých boxů, které navrhujeme a vyrábíme ve Velké Británii. V druhé části Vás seznámíme s dalšími řešeními správy vozového parku, která umožňují integrovat nebo doplnit telematiku a znamenají výraznější úspory.

Zahrnují:

  • Palubní kamery
  • Optimalizaci
  • Blokátory mobilních telefonů

Palubní kamery



Palubní kamery jsou jen zřídka namontované na palubní desce. Místo toho jsou navrženy tak, aby se vešly do místa za zpětným zrcátkem. To jim poskytuje lepší záběr a zároveň neruší řidiče ani mu nebrání ve výhledu.

Jejich primární účel je pořizovat záznamy, které pak mohou sloužit jako důkaz u soudu. To pomáhá chránit majitele flotily před falešnými nároky na odškodnění, což přispívá ke snížení pojistného.

Automaticky pořizují záznam, kdykoliv se vozidlo užívá, a také vytváří a ukládají „soubor událostí“ pro každou nehodu nebo situaci, kdy bylo k nehodě velmi blízko. Díky zabudovanému akcelerometru mohou palubní kamery poskytovat jak videozáznamy, tak informace o rychlosti vozidla, zatímco GPS dodává přesné záznamy o čase a místu nehody.

Stejně jako u řešení pro sledování vozidel, která jsme probírali v první části, mají naše kamery za sebou dlouhou cestu vývoje, což dokládají i následující funkce:

  • První oznámení o ztrátě (FNOL – First Notification Of Loss)
  • Kamera sledující řidiče
  • Více-kamerové systémy pro dlouhá vozidla či těžké nákladní vozy
  • Brzy se objeví: plně integrovatelná 4G telematická kamera

FNOL – je automatický systém, který při nehodě vašeho vozidla okamžitě upozorní správce vozového parku. Stejnou zprávu je možné také zaslat vaší pojišťovně.

Kamery obrácené dovnitř kabiny jsou stále populárnější jako metoda k prosazování firemních zásad a pomáhající vašim řidičům dodržovat zákony. Pokud je vozidlo účastníkem nehody nebo se jí těsně vyhnulo, můžete se podívat na záznam, jak se řidič chová těsně před incidentem – například, zda byl soustředěný, nebo rozptýlený, zda používal mobilní telefon, či nikoliv atd.

Více-kamerové systémy eliminují mrtvé body ve výhledu řidičů nákladních vozů. Zvyšují bezpečnost a snižují riziko nehody.

V roce 2017 se na trhu objeví integrovaná telematická kamera z dílny Trakm8. Ta kombinuje čelní 4G kameru s kamerou obrácenou do kabiny řidiče včetně kompletního sledování vozidla a řešení pro vozové parky, které jsme probírali v první části. O této kameře se můžete dovědět více na tomto odkazu: https://www.trakm8.cz/sprava-vozoveho-parku/palubni-kamery

Optimalizace:

Optimalizace v podání Trakm8 dalece překračuje rámec základního plánování trasy. Je schopna připravit veškeré činnosti flotily vozů s ohledem na nejvyšší nákladovou efektivitu. Je dokázáno, že užitím tohoto řešení lze dosáhnout úspor na všech vašich operacích týkající se dopravy ve výši až 20 %. Toho je dosaženo díky:

  • lepšímu využití vozidel
  • nižšímu počtu celkově najetých kilometrů
  • nižší potřebě zdrojů na plánování přepravy

Ač bylo naše řešení původně určeno pro společnosti zabývající se silniční přepravou, nyní můžou čerpat tyto výhody i:

  • logistické služby třetích stran
  • bytová družstva
  • služby zajišťující převozy pacientů v rámci zdravotních služeb
  • služby doručování zboží
  • inženýři dopravních služeb

Plánujeme vaši přepravu tak, aby vyhovovala všem požadavkům vašich zákazníků a zároveň ušetřila co nejvíce kilometrů s využitím co nejmenšího počtu vozidel. Naše algoritmy, které získaly různá ocenění, provádí miliony výpočtů ve stejném okamžiku, kdy váš tým a dosáhne stejného výsledku. Díky tomu může jedna osoba prostřednictvím Trakm8 Optimalizace naplánovat operace na celý den pomocí několika kliknutí myši.

Trakm8 Optimalizace je navržena tak, aby se dala snadno integrovat s dalšími řešeními, jako je sledování vozidel, software pro zajištění denního provozu (back-office) a dokonce i s ePOD (proof of delivery – potvrzení o doručení) - systémy pro kontrolu dodávek. Naše schopnost dynamického plánování umožňuje manažerům vozových parků reagovat v reálném čase na různé události, jako jsou objednávky na poslední chvíli, poruchy vozidel nebo uzavření silnic v důsledku nouzových situací. Naše algoritmy překonávají tyto výzvy a přinášejí úspory za současně nejvyšší možné utilizace vozů a co nejmenšího možného počtu celkově najetých kilometrů.

Náš software může vzít v úvahu různé dodatečné faktory včetně:

  • pracovní doby řidiče
  • maximálního zatížení vozidla
  • zákazníkem definované doby pro dodání zásilky

Více se o Trakm8 Optimalizaci dovíte zde: https://www.trakm8.cz/optimalizace

Blokátory mobilních telefonů

Kontrolor mobilních telefonů je oceněné řešení, které zabraňuje řidiči v užívání chytrého telefonu, zatímco řídí. Zabraňuje volání, přijímání a odesílání zpráv a emailů, stejně jako surfování po internetu.

Zatímco většina ostatních mobilních aplikací určených pro bezpečnou jízdu závisí na řidiči, aplikace CellControl je ovládaná centrálně správcem vozového parku. Po instalaci aplikace je manažer upozorněn emailem nebo textovou zprávou na jakýkoliv pokus o manipulaci s touto aplikací. Společnosti tak mají jistotu, že jsou jejich pravidla týkající se mobilních telefonů vždy dodržována.

Malé, solárním článkem napájené zařízení je snadno upevnitelné na čelní sklo automobilu. Jakmile si řidič stáhne aplikaci do svého mobilního telefonu, nebude toto zařízení fungovat, zatímco je vozidlo v pohybu. Jakýkoliv pokus o použití telefonu během pohybu vozidla povede k upozornění prostřednictvím textové zprávy, že osoba, kterou chceme kontaktovat, bude k dispozici, jakmile přestaneme řídit.

Správci vozového parku mohou povolit funkce, jako jsou handsfree sady, satelitní navigace či poslech hudby, případně zakázat kompletně všechny funkce přístroje. Mohou dokonce vytvořit různá práva pro jednotlivé skupiny řidičů v rámci vozového parku.

Integrované řešení

Kompletní sortiment hardwaru a softwaru od Trakm8 nabízí integrované řešení řízení každého vozového parku. Náš modulární přístup znamená, že můžeme vytvořit dokonalý balíček pro vaši společnost. Vždy a všude nasloucháme vašim potřebám, takže dodáme ideální kombinaci těch správných produktů.

Chcete-li se dovědět více o výhodách, které naše řešení může přinést vašemu vozovému parku, vyplňte níže uvedený formulář nebo nám zavolejte na telefon +420 225 852 901.


Vyplněním formuláře získáte vice informací:


Trakm8 Group vás chce čas od času kontaktovat a informovat vás o relevantních novinkách, produktech a aktualizacích služeb. S vašimi osobními údaji zacházíme opatrně a nebudeme je předávat třetím stranám pro marketingové účely. Pokud souhlasíte s tím, abychom vás případně kontaktovali dejte nám prosím vědět jakým způsobem toto můžeme udělat.

Budete se moci kdykoli odhlásit. Podrobnosti najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů