Jaké výhody přináší kamera v autě | Články| Trakm8

Domů » Články »

Jaké výhody přináší kamera v autě

Palubní kamera umístěná na přístrojové desce či ucelený multi-kamerový systém, který je součástí komplexního systému Trakm8, je pomocník k nezaplacení, a to i pro profesionální řidiče. Dnes se stává již standardním vybavením, zvláště u těch řidičů či firem, které „vytáhla“ z nepříjemné situace. Jak mnozí říkají, „Bez kamery bych se na cestu již nikdy nevydal.“ Kamerové záznamy významně pomáhají nejen při jednání s policií, pojišťovnou, ale stávají se i legitimním důkazním materiálem u soudu. Nahrávka nebo i často jen zmínka o ní, zkrotí spolehlivě také samotného řidiče-agresora, který vás napadl. Dejte si však pozor jak záznam z kamery použijete a vždy myslete na ochranu osobních údajů.

Nečastější případy, kdy kameru využijte


Arogantní, mstiví a neurvalí řidiči. A vybržďování. Zlozvyk, který se na našich komunikacích objevuje stále častěji. Cizí vůz vás předjede a šlápne prudce na brzdu. Důvod? Snad jste ho zpomalil či ovlivnil jeho jízdu, nebo jen tak z rozmaru. Vy buď dobrzdíte, nebo se ocitnete v jeho zadním nárazníku. Před policií stojí vaše slovo proti jeho. A vy jste přeci boural ze zadu. Zde přichází ke slovu záznam z kamery. Je to jediný důkaz o vaší nevině. Uvidíte, jak arogantní řidič během vteřiny přehodnotí situaci a změní svojí výpověď.

Kamera zdokumentuje rozsah škod


Další případ, kdy vás kamera může ochránit, a to, i když jste viníkem nehody. Malá oděrka na zaparkovaném autě, kterou jste v nepozornosti způsobil, se může před pojišťovnou změnit na generální opravu celého automobilu. Kdo po týdnu dokáže skutečný rozsah škod? Zde vás kamera spolehlivě „vytáhne“ z podezření na pojistný podvod. Máte v ruce jasný důkaz, jak se vše seběhlo, který obstojí i u soudu.

Autokamera je ideálním pomocníkem, který monitoruje veškeré situace, které se stanou na silnici a pravdivě dokumentuje i případnou nehodu. Pomůže vám i u soudu v případě stanovení odškodnění a také při eventuelním obvinění z machinace před pojišťovnou. Pozor však na internet! Používejte kameru pouze jako důkazný materiál. I když je nahrávka sebeatraktivnější, nedávejte ji nikdy na internet. Myslete na problémy, které by vám mohlo způsobit špatné nakládání s osobními údaji. Používání kamery je v souladu s platnými zákony České republiky, zveřejňování nahrávky, však již podléhá pravidlům na ochranu o osobních údajů.


Vyplněním formuláře získáte vice informací:


Trakm8 Group vás chce čas od času kontaktovat a informovat vás o relevantních novinkách, produktech a aktualizacích služeb. S vašimi osobními údaji zacházíme opatrně a nebudeme je předávat třetím stranám pro marketingové účely. Pokud souhlasíte s tím, abychom vás případně kontaktovali dejte nám prosím vědět jakým způsobem toto můžeme udělat.

Budete se moci kdykoli odhlásit. Podrobnosti najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů